Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej rodzinie znudziły się kotlety zwyczajne, w zasadzie mają racje, ile można je jeść, ciągle te same. Więc wpadłam na pomysły, żeby połączyć przystawkę razem mięsem i musze przyznać, że kotlety wyszły bardzo smaczne, na sam widok oczy wołały jeść.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 139
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 493
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 252
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 139
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 493
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 252
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą oraz śmietanę. Wyrabiam masę mięsną i robię duże okrągłe kule.
2. Kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kotlecie robię otwór, następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Do garnka przekładam groszek z marchewką, zalewam odrobiną wody i gotuję dziesięć minut. 4. Po tym czasie warzywa solę, wsypuję mąkę, cukier oraz dodaję masło i mieszając jeszcze chwilkę gotuję.
5. Gotowy farsz nakładam w każdy otwór upieczonych kotletów. W środku warzyw umieszczam kuleczkę mozzarelli. Chwilkę zapiekam.
6. Gotowe. 7. Smacznego.