Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawa propozycja zastosowania cukinii
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27687
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27687
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nieco mniejszych jak na buraczki), odsącz z nadmiaru wody. W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Następnie dodaj cukinię, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj. Upiecz gofry.
Uwaga przy pieczeniu!!! Nie zamykać klamry gofrownicy na początku pieczenia (wystrzeli) 2 gofry to 406 Kcal