Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawa propozycja zastosowania cukinii
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 69
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 142
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 174
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 69
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 142
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 174
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nieco mniejszych jak na buraczki), odsącz z nadmiaru wody. W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Następnie dodaj cukinię, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj. Upiecz gofry.
Uwaga przy pieczeniu!!! Nie zamykać klamry gofrownicy na początku pieczenia (wystrzeli) 2 gofry to 406 Kcal