Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18227
Dodano: 27.07.2016
Odsłon: 3603
3-4 os. | 60 min | średnie | tanie |
CIASTO NALEŚNIKOWE
Kefir,jajka,woda,pr.do pieczenia,sól oraz mąka roztrzepać trzepaczką lub mikserem.Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.Na koniec dać posiekany koperek i zamieszać.
Smażyć na odrobinie tłuszczu placki naleśnikowe,grubsze niż naleśniki tradycyjne z dwóch stron.
Po wystudzeniu kłaść szynkę dwa plasterki i po dwa plasterki sera żółtego.
Złożyć w trójkąt i zapiec na patelni z dwóch stron.
Można też w piekarniku.
Po usmażeniu dać na wierzch ketchup.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

tasty-and-fit 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
ooo na kefirze jeszcze nie próbowałam... muszą być pyszne!1 Kto głosował? | Odpowiedz

smaker 28 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Pani Danuto, czapki z głów. Świetny pomysł z tym kefirem :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 27 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Muszą być bardzo delikatne...mmm <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 27 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
A tu jeszcze bardziej smakowite. Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 27 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszne, ciekawy pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz