Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem, boczkiem i serem feta to znakomity pomysł na nieskomplikowany obiad. Będą smakować idealne podane z odrobiną ostrego sosu sriracha. Jeśli jednak wolisz łagodne w smaku dania, wybierz sos czosnkowy przygotowany bazie jogurtu naturalnego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 315
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 315
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój na mniejsze części.
Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć go na rozgrzaną patelnie i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy cebula się zeszkli, dorzuć szpinak i trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut. Na samym końcu dodaj ser feta, dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki.
Na naleśniki wykładaj wcześniej przygotowany farsz. Składaj w trójkąt - najpierw na pół, następnie ponownie na pół.