Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem, boczkiem i serem feta to znakomity pomysł na nieskomplikowany obiad. Będą smakować idealne podane z odrobiną ostrego sosu sriracha. Jeśli jednak wolisz łagodne w smaku dania, wybierz sos czosnkowy przygotowany bazie jogurtu naturalnego.
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 10527
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 352
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1247
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1131
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 10527
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 352
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1247
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1131
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój na mniejsze części.
Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć go na rozgrzaną patelnie i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy cebula się zeszkli, dorzuć szpinak i trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut. Na samym końcu dodaj ser feta, dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki.
Na naleśniki wykładaj wcześniej przygotowany farsz. Składaj w trójkąt - najpierw na pół, następnie ponownie na pół.