Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem, boczkiem i serem feta to znakomity pomysł na nieskomplikowany obiad. Będą smakować idealne podane z odrobiną ostrego sosu sriracha. Jeśli jednak wolisz łagodne w smaku dania, wybierz sos czosnkowy przygotowany bazie jogurtu naturalnego.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2217
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2217
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój na mniejsze części.
Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć go na rozgrzaną patelnie i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy cebula się zeszkli, dorzuć szpinak i trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut. Na samym końcu dodaj ser feta, dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki.
Na naleśniki wykładaj wcześniej przygotowany farsz. Składaj w trójkąt - najpierw na pół, następnie ponownie na pół.