Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi są aromatyczne, ciasto delikatne, rozpływające się w ustach............SMACZNEGO!!!
ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, zmielić razem z twarogiem półtłustym w maszynce do mięsa, na gęsim smalcu dobrze podsmażyć cebule pokrojone, do ziemniaków z twarogiem wsypać przyprawy i wystudzoną cebulę, wszystko połączyć
do misy robota wsypać mąkę, sól, wlać olej, hakiem robota mieszać składniki, w trakcie mieszania dolewać gorącej wody, tyle, aby ciasto było sprężyste, dałam około 3/4 litra, zależy ile mąka wchłonie wody, ciasto nakryć i odstawić na 15 minut
na podsypanej mąką stolnicy porcje ciasta wałkować na cienki płat, szklanką wycinać pierogi, nakładać farsz
zlepione pierogi odkładać na tacę, nakryć ręcznikiem kuchennym aby nie wysychały, w dużym garnku zagotować wodę, dodac soli i olej rzepakowy, wkładać porcjami pioerogi, po wypłynięciu na wierzch gotować z 2-3 minuty, wyjmować cedzakiem i pod zimną wodą krótko opłukać
na gęsim smalcu zrumienić pokrojony boczek wędzony z cebulą, dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony, pierogi podawać polane okrasą
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 89
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 143
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 89
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 143
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168
Składniki
ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, zmielić razem z twarogiem półtłustym w maszynce do mięsa, na gęsim smalcu dobrze podsmażyć cebule pokrojone, do ziemniaków z twarogiem wsypać przyprawy i wystudzoną cebulę, wszystko połączyć
do misy robota wsypać mąkę, sól, wlać olej, hakiem robota mieszać składniki, w trakcie mieszania dolewać gorącej wody, tyle, aby ciasto było sprężyste, dałam około 3/4 litra, zależy ile mąka wchłonie wody, ciasto nakryć i odstawić na 15 minut
na podsypanej mąką stolnicy porcje ciasta wałkować na cienki płat, szklanką wycinać pierogi, nakładać farsz
zlepione pierogi odkładać na tacę, nakryć ręcznikiem kuchennym aby nie wysychały, w dużym garnku zagotować wodę, dodac soli i olej rzepakowy, wkładać porcjami pioerogi, po wypłynięciu na wierzch gotować z 2-3 minuty, wyjmować cedzakiem i pod zimną wodą krótko opłukać
na gęsim smalcu zrumienić pokrojony boczek wędzony z cebulą, dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony, pierogi podawać polane okrasą
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Dania główne
Kurczak w orzechowej panierce
Dania główne
Dorsz na parze
Dania główne
Forszmak lubelski z kaszą gryczaną
Kotlety z kapusty i pieczarek
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Kurczak w orzechowej panierce
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168