Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Comber zajęczy marynowany i duszony w czerwonym winie.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 19
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 19
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
W wodzie zagotowałam plastry cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Gdy płyn ostygł dodałam szklankę wina i włożyłam mięso na marynaty na 24 godziny. Powinno być zakryte.
Mięso osuszyłam na ścierce. Obtoczyłam je w mące i obsmażyłam na rumiano. Pod koniec smażenia dodałam drobno pokrojony czosnek aby zdążył się trochę podsmażyć. Mięso zalałam szklanką wina i dodałam wodę tak aby mięso było prawie całe zakryte. Jeszcze tymianek i chili. Mięso będzie się dusić w sumie 2 godziny. na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone łodygi selera naciowego.
Sos sam się zredukuje, doprawiłam go tylko solą. Jeśli sos według Waszego uznania jest zbyt kwaśny można dodać szczyptę- dwie cukru.
:D
Tradycyjnie podałam z ziemniakami i buraczkami. Smacznego :)