Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Comber zajęczy marynowany i duszony w czerwonym winie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40324
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40324
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Składniki
W wodzie zagotowałam plastry cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Gdy płyn ostygł dodałam szklankę wina i włożyłam mięso na marynaty na 24 godziny. Powinno być zakryte.
Mięso osuszyłam na ścierce. Obtoczyłam je w mące i obsmażyłam na rumiano. Pod koniec smażenia dodałam drobno pokrojony czosnek aby zdążył się trochę podsmażyć. Mięso zalałam szklanką wina i dodałam wodę tak aby mięso było prawie całe zakryte. Jeszcze tymianek i chili. Mięso będzie się dusić w sumie 2 godziny. na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone łodygi selera naciowego.
Sos sam się zredukuje, doprawiłam go tylko solą. Jeśli sos według Waszego uznania jest zbyt kwaśny można dodać szczyptę- dwie cukru.
:D
Tradycyjnie podałam z ziemniakami i buraczkami. Smacznego :)