Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto na pierogi, z którego korzystała moja babcia i mama. Testowałam wiele i uważam, że ten jest najlepszy! Zaparzane ciasto wychodzi niezwykle elastyczne. Można je łatwo rozwałkować, dzięki temu pierogi zyskują cienką skórkę. Polecam przetestować ten przepis i podzielić się wrażeniami w komentarzu pod przepisem!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 205
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 584
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 205
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 584
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wlewamy wrzątek oraz olej. Składniki początkowo siekamy nożem, następnie odstawiamy do zaparzenia. Po kilku minutach, kiedy ciasto delikatnie ostygnie zabieramy się do wyrabiania (możemy wyrabiać ciasto dłońmi lub ułatwić sobie prace i skorzystać z miksera z końcówką do wyrabiania ciasta drożdżowego).
Wyrobione ciasto pozostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. Po tym czasie możemy zabierać się do lepienia pierogów z ulubionym nadzieniem.