Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na białą kiełbasę w przepysznym sosie paprykowo pieczarkowym, tak przygotowana biała kiełbasa jest bardzo smaczna i polecam wypróbować przepis.
naczynie żaroodporne 32 cm x 22 cm
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 42
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 42
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 336
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 754
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 767
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 42
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 42
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 336
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 754
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 767
Składniki
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasienny paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, pora również kroję w półplasterki, czosnek drobniutko kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni, pieczarki smażę przez około 3 minuty, tak żeby puściły sok. Do pieczarek dodaję por i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie dodaję paprykę, czosnek, doprawiam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję pomidory i jeszcze smażę około 2-3 minut, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Tak przygotowany sos przekładam do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała kiełbasę.
I na patelni podsmażam kiełbasę, tak żeby się zrumieniła. Następnie nacinam w kilku miejscach i układam w naczyniu z sosem.
Tak przygotowaną kiełbasę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i zapiekam około 40 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Naczynia nie nakrywam.
No i to było by chyba na tyle, biała kiełbasa jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa