Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na białą kiełbasę w przepysznym sosie paprykowo pieczarkowym, tak przygotowana biała kiełbasa jest bardzo smaczna i polecam wypróbować przepis.
naczynie żaroodporne 32 cm x 22 cm
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasienny paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, pora również kroję w półplasterki, czosnek drobniutko kroję.
Następnie na rozgrzanym oleju na patelni, pieczarki smażę przez około 3 minuty, tak żeby puściły sok.
Do pieczarek dodaję por i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie dodaję paprykę, czosnek, doprawiam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję pomidory i jeszcze smażę około 2-3 minut, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam.
Tak przygotowany sos przekładam do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała kiełbasę.
I na patelni podsmażam kiełbasę, tak żeby się zrumieniła. Następnie nacinam w kilku miejscach i układam w naczyniu z sosem.
Tak przygotowaną kiełbasę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i zapiekam około 40 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Naczynia nie nakrywam.
No i to było by chyba na tyle, biała kiełbasa jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3918
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 84
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 389
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3918
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 84
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 389
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Składniki
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasienny paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, pora również kroję w półplasterki, czosnek drobniutko kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni, pieczarki smażę przez około 3 minuty, tak żeby puściły sok. Do pieczarek dodaję por i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie dodaję paprykę, czosnek, doprawiam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję pomidory i jeszcze smażę około 2-3 minut, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Tak przygotowany sos przekładam do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała kiełbasę.
I na patelni podsmażam kiełbasę, tak żeby się zrumieniła. Następnie nacinam w kilku miejscach i układam w naczyniu z sosem.
Tak przygotowaną kiełbasę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i zapiekam około 40 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Naczynia nie nakrywam.
No i to było by chyba na tyle, biała kiełbasa jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 116
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 988