Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na białą kiełbasę w przepysznym sosie paprykowo pieczarkowym, tak przygotowana biała kiełbasa jest bardzo smaczna i polecam wypróbować przepis.
naczynie żaroodporne 32 cm x 22 cm
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Składniki
Umytą i oczyszczoną z gniazd nasienny paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, pora również kroję w półplasterki, czosnek drobniutko kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni, pieczarki smażę przez około 3 minuty, tak żeby puściły sok. Do pieczarek dodaję por i jeszcze smażę około 3 minut. Następnie dodaję paprykę, czosnek, doprawiam i jeszcze smażę około 3 minut. Na koniec dodaję pomidory i jeszcze smażę około 2-3 minut, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Tak przygotowany sos przekładam do naczynia żaroodpornego w którym będę zapiekała kiełbasę.
I na patelni podsmażam kiełbasę, tak żeby się zrumieniła. Następnie nacinam w kilku miejscach i układam w naczyniu z sosem.
Tak przygotowaną kiełbasę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i zapiekam około 40 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Naczynia nie nakrywam.
No i to było by chyba na tyle, biała kiełbasa jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa