Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To takie szybkie danie przypominające gołąbki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12006
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2188
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12006
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2188
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 szt) i posiekanym koperkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i maggi. Kapustę obgotowujemy w posłodzonym cukrem wrzątku ( do miękkości liści). Ostudzamy i wyjmujemy wewnętrzne liście. Passatę miksujemy z tymiankiem i ząbkiem czosnku. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do kapusty przekładamy farsz mięsny, na wierzch układamy plastry sera żółtego, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wlewamy sos pomidorowy, pieczemy pod przykryciem 60 min w temperaturze 180°C.