Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza ryba pod Słońcem :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Przygotowanie: Jeżeli macie rybę mrożoną, musi ona najpierw dobrze się rozmrozić i ocieknąć z nadmiaru wody, bo inaczej zrobicie sobie kogel-mogel z ryby, aniżeli rybę :) Warzywa usmażyłam do miękkości na margarynie. Bez soli, tylko odrobinę tymianku. Przekroiłam rybę na pół. Czyli z dwóch, wyszły mi 4 kawałki :P :) Troszeczkę, troszeczkę sypnęłam soli na każdą z nich. Rozwinęłam kruche ciasto i ułożyłam na nim pangę tak, żeby rozkroić ciasto na 4 części, z których zrobiłam koszyczki. Usmażone warzywa delikatnie położyłam na rybach, dodałam plasterki sera feta i "posklejałam" ciasto robiąc z nich, prędzej wspomniane koszyczki.
Piekarnik nastawiłam na 180stopni. Musi się dobrze rozgrzać, zanim zaczniecie piec.
Naczynie wyłożyłam papierem do pieczenia i poukładałam rybne koszyczki. Przez 30 minut zapiekałam bez przykrycia, 10 minut z przykryciem i kolejne 10 bez. :) Żadna filozofia :) Po zakończeniu bezstresowego procesu, wyciągnąć i zostawić na ok.10 minut.
Ja podałam rybkę z kaszą jęczmienną i roszponką, ale po degustacji stwierdzam, że sama roszponka wystarczy, bo danie jest bardzo syte :)