Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piątkowa zapiekanka, filety rybne zapiekane z brokułem, polane pysznym sosem beszamel, posypane parmezanem a co najważniejsze zero smażenia.
Składniki
1. Filety rybne kroimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, papryką oraz kurkumą. Panierujemy w mące, następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy oliwą z oliwek. Pieczemy 20 minut w 180°C. Po upieczeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. Brokuł myjemy, dzielimy na małe różyczki i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Układamy na upieczonej rybie.
3. Przygotowujemy sos, margarynę rozpuszczamy, dodajemy mąkę mieszając, żeby nie powstały nam grudki, dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz oraz sól i wlewamy stopniowo mleko. Gotujemy aż sos nam zgęstnieje. 4. Sos układamy na warzywie i posypujemy startym serem parmezanem. 5. Zapiekamy w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Gotowe. 7. Smacznego.