Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ekspresowe danie. Wystarczy wcześniej ugotować ryż, nadziać bakłażany, umieścić w piekarniku, a następnie cieszyć się ich pysznym smakiem. Gorąco polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 673
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1870
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 408
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 673
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1870
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 408
Składniki
Ryż należy ugotować al dente. Cebulę i papryki pokroić w kostkę, dodać pieczarki pokrojone w plasterki , doprawić solą i pieprzem i smażyć na oliwce. Dołożyć fasolkę szparagową, czosnek granulowany. Wszystko razem dusić pod przykryciem. Bakłażany przeciąć na połówki, lekko wydrążyć środki, posolić i posmarować oliwką. Nałożyć farsz i piec w piekarniku w 180* przez 20 minut. Po tym czasie posypać startym serem i w dalszym ciągu piec już tylko przez pięć minut. Wyłączyć grzanie, bakłażany potrzymać jeszcze w piekarniku ok. 5 minut.