Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski owinięte w aromatycznym boczku, podane z sosem pieczarkowym, które idealnie pasują na różne uroczystość, święta.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 285
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 285
Składniki
1. Każdą białą kiełbasę owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C. Po upieczeniu każdą kiełbasę kroję na trzy części.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut i wsypuję cząber, kolendrę, pieprz oraz sól. 3. Następnie do grzybów wlewam bulion rosołowy oraz śmietanę. Dwie minutki gotuję.
4. Sos z pieczarkami wykładam na dno naczynia i układam pokrojone kiełbaski. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.