Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na wyższy level. Aromaty stopniowo przegryzają się, smak wyostrza. Jeśli ktoś sądzi, że tak nie jest, to polecam zrobić pół na pół, czyli połowę zrobić normalnie, drugą zaś zapiec. Ja zdecydowanie polecam tą drugą opcję. Arek Gie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1286
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1286
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39272
Składniki
Grzyby zalewamy zimną wodą, gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy i kroimy w paski. Ponownie zalewamy zimną wodą (700 ml), zagotowujemy. Śmietankę rozrabiamy z mąką (dodajemy trochę zimnej wody), wlewamy do grzybów, cały czas mieszając, podgrzewamy aż sos zacznie gęstnieć. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
Kopytka gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Filety kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem,lekko obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec oprószamy ziołami prowansalskimi.
Sos, kopytka i mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i zapiekamy 40 minut w temperaturze 180°C.