Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z farszem pieczarkowo tuńczykowym.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5452
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5452
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Składniki
Najlepiej do tego dania nadają się naleśniki, które zostały z innej potrawy- jest mniej pracy. Ja usmażyłam, malakserem wymieszałam jajo ze szklanką mąki i wodą z dodatkiem szczypty soli. Ciasto ma być lejące. Smażyłam je na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Pokrojoną w piórka cebulę zrumieniłam dodałam obrane i pokrojone pieczarki. Pod koniec dodałam sól i pieprz. Wcześniej posolone puszczą za dużo soku i trzeba będzie dłużej czekać na zredukowanie.
Na każdy naleśnik położyłam po łysze pieczarek, kilka kawałków tuńczyka, pokrojone oliwki i ser.
Zwinięte naleśniki ułożyłam w wysmarowanej formie i dodatkowo ułożyłam na nich jeszcze oliwki, tuńczyka i ser. Zapiekałam je 25 minut w 200 stopniach.
Smacznego :)