Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki a la kebab to pyszny i syty pomysł na obiad. Naleśniki przypominają w smaku kebab. Spróbujcie koniecznie.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Do miski wsypuję pełną szklankę mąki pszennej. Używam zazwyczaj mąki pszennej tortowej lub mąki uniwersalnej. Wbijam jajka oraz wlewam szklankę mleka i szklankę wody. Dodaję szczyptę soli i olej. Miksuję ciasto przez kilka minut na gładką masę, by pozbyć się ewentualnych grudek. Podczas miksowania dodaję jeszcze ewentualnie wody lub mąki. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Naleśniki smażę na oleju i odstawiam. Do dużej miski wrzucam filet z kurczaka a następnie przyprawiam. U mnie jest to sól, pieprz, przyprawa do kebaba, czosnek granulowany, papryka słodka. Dokładnie mieszam. Mięso smażę na oleju z każdej strony kilka minut. Gdy mięso jest już usmażone przygotowuję wszystkie pozostałe składniki. Ser ścieram na tarce pozostałe składniki drobno kroję. Wszystkie składniki łączę ze sobą w misce. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez i ketchup. Tak przygotowany farsz układam na każdym naleśniki i zwijam tak jak np. krokiety. Naleśniki układam na naczyniu do zapiekania i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 25 minut 5 minut przed końcem zapiekania wyjmuję naleśniki i posypuję serem żółtym. Zapiekam ponownie. Dzięki temu ser nie będzie zbyt twardy. Gotowe naleśniki można posypać jeszcze pietruszką, szczypiorkiem czy ketchupem.