Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki a la kebab to pyszny i syty pomysł na obiad. Naleśniki przypominają w smaku kebab. Spróbujcie koniecznie.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3479
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2850
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3479
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2850
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Składniki
Do miski wsypuję pełną szklankę mąki pszennej. Używam zazwyczaj mąki pszennej tortowej lub mąki uniwersalnej. Wbijam jajka oraz wlewam szklankę mleka i szklankę wody. Dodaję szczyptę soli i olej. Miksuję ciasto przez kilka minut na gładką masę, by pozbyć się ewentualnych grudek. Podczas miksowania dodaję jeszcze ewentualnie wody lub mąki. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Naleśniki smażę na oleju i odstawiam. Do dużej miski wrzucam filet z kurczaka a następnie przyprawiam. U mnie jest to sól, pieprz, przyprawa do kebaba, czosnek granulowany, papryka słodka. Dokładnie mieszam. Mięso smażę na oleju z każdej strony kilka minut. Gdy mięso jest już usmażone przygotowuję wszystkie pozostałe składniki. Ser ścieram na tarce pozostałe składniki drobno kroję. Wszystkie składniki łączę ze sobą w misce. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez i ketchup. Tak przygotowany farsz układam na każdym naleśniki i zwijam tak jak np. krokiety. Naleśniki układam na naczyniu do zapiekania i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 25 minut 5 minut przed końcem zapiekania wyjmuję naleśniki i posypuję serem żółtym. Zapiekam ponownie. Dzięki temu ser nie będzie zbyt twardy. Gotowe naleśniki można posypać jeszcze pietruszką, szczypiorkiem czy ketchupem.