Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozostało ci mięso z rosołu? To doskonała baza do farszu do naleśników! A ponieważ zapieka się je w piekarniku, możesz też wykorzystać nadmiarowe naleśniki z poprzedniego obiadu. Zapiekane naleśniki z mięsem z rosołu przygotowane według poniższego przepisu to danie dla 2-3 osób.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Składniki
Połącz wszystkie składniki na naleśniki. Zmiksuj na jednolite ciasto.
Rozgrzej na patelni naleśnikowej odrobinę masła klarowanego. Odmierz niepełną łyżkę wazową ciasta i rozprowadź je równomiernie na patelni. Smaż przez niecałą minutę po każdej ze stron. Wysmaż w ten sposób całe ciasto (z tej porcji uzyskasz około 6 naleśników).
Posiekaj cebulę i zeszklij na maśle klarowanym. Dodaj do wstępnie rozdrobnionego mięsa. Zmiel je maszynką przez sitko o średnich oczkach. Dopraw ziołami, słodką papryką, chili, solą i pieprzem.
Napełnij naleśniki mięsnym farszem. Przekrój na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz startym na tarce serem.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.
Podawaj naleśniki gorące, oprószone natką pietruszki i słodką papryką. Smakują wyśmienicie z dipem na bazie jogurtu, np. czosnkowym.