Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 824

Dodano:

Odsłon: 1208

Naleśniki na słono – z pieczarkami i szpinakiem zapiekane z sosem śmietankowym.

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. wody
  • 2 jajka
  • sól
  • Farsz:
  • opakowanie szpinaku (300g.) – u mnie mrożony
  • 400g pieczarek
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz
  • 1 łyżka mała
  • Sos:
  • 300ml śmietany
  • starty ser
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Podane składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać za pomocą miksera, następnie usmażyć.
    Na maśle usmażyć szpinak, przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
    Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i usmażyć.
    Pieczarki wymieszać ze szpinakiem, doprawić do smaku.
    Naleśniki zwijać z przygotowanym farszem, układać w formie do pieczenia.
    Śmietanę wymieszać z częścią startego sera, przyprawić, polać naleśniki i posypać resztą sera. Piec w temperaturze 180st ok 20min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń