Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 493

Dodano:

Odsłon: 934

Naleśniki na słono – z pieczarkami i szpinakiem zapiekane z sosem śmietankowym.

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. wody
  • 2 jajka
  • sól
  • Farsz:
  • opakowanie szpinaku (300g.) – u mnie mrożony
  • 400g pieczarek
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz
  • 1 łyżka mała
  • Sos:
  • 300ml śmietany
  • starty ser
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podane składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać za pomocą miksera, następnie usmażyć.
    Na maśle usmażyć szpinak, przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
    Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i usmażyć.
    Pieczarki wymieszać ze szpinakiem, doprawić do smaku.
    Naleśniki zwijać z przygotowanym farszem, układać w formie do pieczenia.
    Śmietanę wymieszać z częścią startego sera, przyprawić, polać naleśniki i posypać resztą sera. Piec w temperaturze 180st ok 20min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń