Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie, nie mi nic lepszego od własnoręcznie lepionych pierogów.
CIASTO PIEROGOWE:
Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić dołek, wbić jajko, posolić, dodać oliwę, wyrabiać ciasto, dolewając wodę. Gładkie, elastyczne ciasto owinąć w ściereczkę, zostawić na kilkanaście minut by "odpoczęło". Po tym czasie cieniutko rozwałkować ciasto, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
FARSZ DO PIEROGÓW WŁOSKICH ZE SZPINAKIEM:
Umyty szpinak ułożyć na sicie, sparzyć, odsączyć, posiekać. Na patelni stopić margarynę, przesmażyć mięso, dodać szpinak i chwilkę smażyć, mieszając. Przestudzić, dodać utarty z solą czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową, sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Ugotowane pierogi ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać tartym parmezanem, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.
Przepis jest banalny a dla miłośników szpinaku zawsze smaczny:)
Odsłon: 4112
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 467
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 325
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 296
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4415
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 304
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 467
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 325
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 296
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4415
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 304
Składniki
CIASTO PIEROGOWE: Na stolnicę przesiać mąkę, zrobić dołek, wbić jajko, posolić, dodać oliwę, wyrabiać ciasto, dolewając wodę. Gładkie, elastyczne ciasto owinąć w ściereczkę, zostawić na kilkanaście minut by "odpoczęło". Po tym czasie cieniutko rozwałkować ciasto, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
FARSZ DO PIEROGÓW WŁOSKICH ZE SZPINAKIEM: Umyty szpinak ułożyć na sicie, sparzyć, odsączyć, posiekać. Na patelni stopić margarynę, przesmażyć mięso, dodać szpinak i chwilkę smażyć, mieszając. Przestudzić, dodać utarty z solą czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową, sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Ugotowane pierogi ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać tartym parmezanem, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 467
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4415