Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane roladki

Zapiekane roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13486

Dodano:

Odsłon: 38064

Roladki dośc często goszczą na naszych stołach.Robimy je z kurczaka,wołowiny,wieprzowiny,ryb i z farszem ,oczywiście takim jaki lubimy.

Składniki

  • mięso wołowe lub wieprzowe 7 grubszych plastrów
  • ogórki kiszone 7 pasków
  • cebula 1
  • boczek wedzony 7 pasków
  • kiełbasa 7 pasków
  • razowy chleb 7 pasków
  • musztarda 3-4 łyzki
  • sól,pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. plastry mięsa rozbić ,przyprawić solą i pieprzem,kazdy plaster posmarowac musztardą i nakładac na mięso kiełbasę ogórek,boczek,chleb i drobno pokrojona cebulę,mieso zwinąc w ruloniki ,spiąc wykałaczką lub związac biała nitką

  2. na gorącym tłuszczu podsmażyc roladki na rumiano i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika,piec pod przykryciem około godzinyco jakiś czas podlewając bulionem

  3. wywar,który powstał w trakcie pieczenia zagęścic mąką i kwaśną smietaną,sos przecedzić i polac nim roladki lub podac oddzielnie

  4. roladki doskonale smakuja z sałatką z buraków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 03 września 2019 Obłędnie wyglądają, aż ślinka cieknie:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 27 marca 2016 Chyba wszyscy je lubimy,Twoje wyglądają smakowicie.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna116 22 marca 2016 Bardzo lubię wszelkiego rodzaju roladki , nowością dla mnie jest dodatek chleba :-) muszę wypróbować. Twoje roladki wyglądają pysznie :-)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 22 marca 2016 Cudowne i niezwykle apetyczne roladki :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń