Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka zatopione w masie jajecznej z warzywami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4139
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4139
Składniki
1. Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.
3. Zwijamy w roladki i kroimy na połowę. 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy. 6. Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 8. Pieczemy 40 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.