Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10580
Dodano: 12.01.2021
Odsłon: 11331
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki.
3. Zwijamy w roladki i kroimy na połowę.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy.
6. Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
8. Pieczemy 40 minut w 180°C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

gbarbara wczoraj, o 13:33Zgłoś do usunięcia
Małe pytanie: w składnikach są dwukrotnie podane filety a nie ma nic o pomidorach, które wg opisu później kroimy z papryką i ogórkami. Ile tych pomidorów ma być ? :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Pyszności!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 4 dni temuZgłoś do usunięcia
I Like It :DBiorę kilka ;)
PYCHA Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz