Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane roladki z kurczaka zawijane w boczku
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 lub 3 cieńsze plastry, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy plaster mięsa posmarować łyżeczką Ketchupu oraz łyżeczką Musztardy . Ułożyć kawałki pokrojonej mozzarelli, a następnie całość ciasno zwinąć w rulon. Roladkę dodatkowo owinąć plastrem boczku. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego niewielką ilością oleju. Wierzch roladek również posmarować olejem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy bez termoobiegu ok 30 minut lub do ładnego zarumienia się boczku.