Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane roladki z kurczaka zawijane w boczku
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17184
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 392
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 122
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17184
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 392
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 122
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 lub 3 cieńsze plastry, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy plaster mięsa posmarować łyżeczką Ketchupu oraz łyżeczką Musztardy . Ułożyć kawałki pokrojonej mozzarelli, a następnie całość ciasno zwinąć w rulon. Roladkę dodatkowo owinąć plastrem boczku. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego niewielką ilością oleju. Wierzch roladek również posmarować olejem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy bez termoobiegu ok 30 minut lub do ładnego zarumienia się boczku.