Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane roladki z kurczaka zawijane w boczku
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1556
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8304
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 217
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4301
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1556
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8304
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 217
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4301
Składniki
Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 lub 3 cieńsze plastry, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy plaster mięsa posmarować łyżeczką Ketchupu oraz łyżeczką Musztardy . Ułożyć kawałki pokrojonej mozzarelli, a następnie całość ciasno zwinąć w rulon. Roladkę dodatkowo owinąć plastrem boczku. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego niewielką ilością oleju. Wierzch roladek również posmarować olejem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy bez termoobiegu ok 30 minut lub do ładnego zarumienia się boczku.