Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, delikatne zraziki w słodko kwaśnym, lekko pikantnym, śmietanowym sosie. Znakomicie komponują się z makaronem typu świderki i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, skropionej sokiem z cytryny i olejem. Znakomita propozycja na danie proste i pyszne, polecam :)
patelnia, naczynie żaroodporne
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1444
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231822
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1444
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231822
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Składniki
Bułkę wymieszać z mlekiem i odstawić do napęcznienia.
Do mięsa dodać jajko, majeranek, bułkę, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na pulchną masę.
Uformować małe zraziki( powinno wyjść 8 szt. ) obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano z każdej strony.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać wymieszaną śmietaną, keczupem i koncentratem pomidorowym. Wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Sos powinien się zagotować i zgęstnieć. Jeżeli sos wydaje się zbyt rzadki dodać wymieszaną mąkę z mlekiem, zamieszać delikatnie, zagotować.
Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze zrazy na 10 min. aby odpoczęły i zintegrowały się z sosem.
Podawać z makaronem świderki lub ryżem na sypko i z dodatkiem ulubionej surówki.