Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem. W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonego sała ( w Polsce trudno dostępne więc zrobiłem sam) posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.
Przepis na sało pod linkiem: https://smaker.pl/przepis-salo,101920.html