Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane zrazy cielęce

Zapiekane zrazy cielęce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48524

Dodano:

Odsłon: 3050

:) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.

Składniki

  • 800 g cielęciny
  • 100 g sała (można zastąpić słoniną)
  • szklanka rosołu cielęcego
  • trochę masła
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem.
    W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonego sała ( w Polsce trudno dostępne więc zrobiłem sam) posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.

  2. Przepis na sało pod linkiem:

    https://smaker.pl/przepis-salo,101920.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń