Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2748
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3228
Składniki
Bułki pokroiłem w kostkę , przełożyłem do miski. Roztopiłem masło i polałem nim bułczane kostki. Jajka roztrzepałem widelcem , wymieszałem z mlekiem , przyprawiłem solą i pieprzem. Natkę pietruszki poszatkowałem i dodałem do jajeczno-mlecznej mieszanki. Zalałem kostki bułek. Starannie , delikatnie wymieszałem i odstawiłem na ok. 10 minut aby napęczniały. Kiełbaski obrałem ze skórek , pokroiłem w kostkę i dodałem do bułczanej masy. Starannie wymieszałem. Wysmarowałem tłuszczem / u mnie masłem / żaroodporną formę i przełożyłem do niej masę. Zapiekankę parzyłem w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiłem formę do wypełnionej wodą , tak żeby poziom wody był równy wysokości samej zapiekanki. Brytfannę z zapiekanką wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem ok. 50 minut , aż powierzchnia zapiekanki uzyskała złotobrązową barwę. Przygotowałem sos. Doprawiłem śmietanę do smaku musztardą , solą , pieprzem , szczyptą cukru , niewielką ilością soku z cytryny.