Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Bułki pokroiłem w kostkę , przełożyłem do miski. Roztopiłem masło i polałem nim bułczane kostki. Jajka roztrzepałem widelcem , wymieszałem z mlekiem , przyprawiłem solą i pieprzem. Natkę pietruszki poszatkowałem i dodałem do jajeczno-mlecznej mieszanki. Zalałem kostki bułek. Starannie , delikatnie wymieszałem i odstawiłem na ok. 10 minut aby napęczniały. Kiełbaski obrałem ze skórek , pokroiłem w kostkę i dodałem do bułczanej masy. Starannie wymieszałem. Wysmarowałem tłuszczem / u mnie masłem / żaroodporną formę i przełożyłem do niej masę. Zapiekankę parzyłem w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiłem formę do wypełnionej wodą , tak żeby poziom wody był równy wysokości samej zapiekanki. Brytfannę z zapiekanką wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem ok. 50 minut , aż powierzchnia zapiekanki uzyskała złotobrązową barwę. Przygotowałem sos. Doprawiłem śmietanę do smaku musztardą , solą , pieprzem , szczyptą cukru , niewielką ilością soku z cytryny.