Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :)
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotow...
Odsłon: 22413
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15774
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 417
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 136
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15774
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 417
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 136
Składniki
Bułki pokroiłem w kostkę , przełożyłem do miski. Roztopiłem masło i polałem nim bułczane kostki. Jajka roztrzepałem widelcem , wymieszałem z mlekiem , przyprawiłem solą i pieprzem. Natkę pietruszki poszatkowałem i dodałem do jajeczno-mlecznej mieszanki. Zalałem kostki bułek. Starannie , delikatnie wymieszałem i odstawiłem na ok. 10 minut aby napęczniały. Kiełbaski obrałem ze skórek , pokroiłem w kostkę i dodałem do bułczanej masy. Starannie wymieszałem. Wysmarowałem tłuszczem / u mnie masłem / żaroodporną formę i przełożyłem do niej masę. Zapiekankę parzyłem w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiłem formę do wypełnionej wodą , tak żeby poziom wody był równy wysokości samej zapiekanki. Brytfannę z zapiekanką wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem ok. 50 minut , aż powierzchnia zapiekanki uzyskała złotobrązową barwę. Przygotowałem sos. Doprawiłem śmietanę do smaku musztardą , solą , pieprzem , szczyptą cukru , niewielką ilością soku z cytryny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Dania główne
Risotto z brokułami
Dania główne
Kebab w miseczce z tortilli
Ryż z warzywami i kurczakiem
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 154
Jarmuż - klasyczny i wegański
Jarmuż to wciąż u nas niedoceniane warzywo, choć należy do warzyw uprawianych...
Odsłon: 94