Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zapiekanka z kapusty, ryżu i mielonego mięsa. W smaku przypomina gołąbki a dużo mniej przy niej roboty niż w tradycyjnych gołąbkach. Polecam!
Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy. Kapustę siekamy i gotujemy ok 5 min. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i doprawiamy ulubionymi przyprawami (u nas papryka słodka, czosnek, papryka ostra, majeranek,odrobina soli, pieprz). Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem. Na dno wykładamy 1/3 kapusty, na kapustę połowę mięsa z ryżem, mięso polewamy połową passaty pomidorowej, następnie 1/3 kapusty, drugą połowę mięsa z ryżem i na samą górę znowu kapustę. Całość polewamy passatą pomidorową.
Pieczemy pod przykryciem ok 1h i 15 min w 200 st. Smacznego!
Były oszukane gołąbki, teraz przyszedł czas na mniej zajmującą czas alternaty...
Odsłon: 8442
Rolada gołąbkowa to alternatywa dla naszych polskich gołąbków. Jak dla mnie j...
Odsłon: 17519
Dla odmiany zamiast tradycyjnych gołąbków polecam, pyszną babkę gołąbkową w w...
Odsłon: 21982
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 589
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 35
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 84
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 42
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 589
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 35
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 84
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 42
Składniki
Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy. Kapustę siekamy i gotujemy ok 5 min. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i doprawiamy ulubionymi przyprawami (u nas papryka słodka, czosnek, papryka ostra, majeranek,odrobina soli, pieprz). Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem. Na dno wykładamy 1/3 kapusty, na kapustę połowę mięsa z ryżem, mięso polewamy połową passaty pomidorowej, następnie 1/3 kapusty, drugą połowę mięsa z ryżem i na samą górę znowu kapustę. Całość polewamy passatą pomidorową.
Pieczemy pod przykryciem ok 1h i 15 min w 200 st. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Pierogi z białym serem i jabłkami
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 21
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 30