Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zapiekanka z kapusty, ryżu i mielonego mięsa. W smaku przypomina gołąbki a dużo mniej przy niej roboty niż w tradycyjnych gołąbkach. Polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Składniki
Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy. Kapustę siekamy i gotujemy ok 5 min. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i doprawiamy ulubionymi przyprawami (u nas papryka słodka, czosnek, papryka ostra, majeranek,odrobina soli, pieprz). Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem. Na dno wykładamy 1/3 kapusty, na kapustę połowę mięsa z ryżem, mięso polewamy połową passaty pomidorowej, następnie 1/3 kapusty, drugą połowę mięsa z ryżem i na samą górę znowu kapustę. Całość polewamy passatą pomidorową.
Pieczemy pod przykryciem ok 1h i 15 min w 200 st. Smacznego!