Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zapiekanka z kapusty, ryżu i mielonego mięsa. W smaku przypomina gołąbki a dużo mniej przy niej roboty niż w tradycyjnych gołąbkach. Polecam!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy. Kapustę siekamy i gotujemy ok 5 min. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i doprawiamy ulubionymi przyprawami (u nas papryka słodka, czosnek, papryka ostra, majeranek,odrobina soli, pieprz). Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem. Na dno wykładamy 1/3 kapusty, na kapustę połowę mięsa z ryżem, mięso polewamy połową passaty pomidorowej, następnie 1/3 kapusty, drugą połowę mięsa z ryżem i na samą górę znowu kapustę. Całość polewamy passatą pomidorową.
Pieczemy pod przykryciem ok 1h i 15 min w 200 st. Smacznego!