Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka gołąbkowa smakuje jak tradycyjne gołąbki, ale składniki układamy w formie lazagnii. Jeśli lubicie gołąbki, ta potrawa też z pewnością wam zasmakuje.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 93
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8986
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4738
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 622
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 93
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8986
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4738
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 622
Składniki
Ugotować ryż, wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kapustę poszatkować. Wrzucić do dużego gara z wrzącą i dobrze posoloną wodą. Gotować ok. 10 minut. Przełożyć na sito, ostudzić.
W misce wymieszać mięso mielone z ryżem, z usmażoną cebulką oraz posiekaną natką pietruszki. Dobrze przyprawić solą i pieprzem.
Drugą cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Wlać bulion oraz pomidory z puszki. Całość zamieszać, zagotować, doprawić do smaku.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować olejem. Ułożyć warstwę 1/3 kapusty, następnie warstwę z połowy farszu, i połowę sosu. Na to znów 1/3 kapusty, resztę mięsa, znów kapustę i na górze rozprowadzić sos, przykryć.
Zapiekankę wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 90 min. Po wyciągnięciu z pieca odczekać z 20minut, aby można ją było pokroić w spójne porcje.