Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to potrawa dla tych co lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zrobienie, smak tej zapiekanki do złudzenia przypomina smak tradycyjnych gołąbków, robię zawsze więcej bo na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
1. zagotować 2 1/2 szkl wody, posolić, wsypać ryż, ugotować do miękkości, 2. cebulę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, 3. 1 cebulę posiekać, dodać startą na grubej tarce marchew, poddusić na łyżce oleju, wymieszać z ugotowaną kapustą, 4. mięso i ryż wymieszać, dodać posiekaną cebulę, doprawić solą i pieprzem, 5. posiekać cebulę, poddusić na łyżce oleju, zalać pomidorami z puszki, dusić ok 10 min, wlać bulion, gotować jeszcze chwilę, rozrobić mąkę w zimnej wodzie, zagęścić sos, zmiksować, doprawic do smaku, 6. na dno formy wyłożyć 1/3 kapusty, na to połowę mięsa, polać sosem, kolejna warstwa kapusty, mięso i sos, przykryć reszta kapusty, polać sosem, piec ok 40 min w 180 st, smacznego