Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie dla osób, które lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zwijanie, smak bardzo zbliżony do tych tradycyjnych
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12424
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41922
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5035
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45861
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12424
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41922
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5035
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45861
Składniki
1. zagotować 2 skl wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na malutkim ogniu do miękkości, 2. kapustę poszatkować, wrzucić do osolonej wody, gotować ok 10 min, odcedzić, 3. cebulę posiekać, dodać do mięsa wraz z ryżem, doprawić sosem sojowym, solą i pierzem, 4. cebulę posiekać, poddusić na oleju, dodać pomidory, dusić na małym ogniu, dodać ok 1 szkl gorącej wody, zagotować i zmiksować, z 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę, zaprawić sos, można ew dodać koncentratu, 5. na dno naczynia wyłożyć połowę kapusty, następnie mięso z ryżem, przykryć kapustą, polać połową sosu, wstawić do piekarnika, piec ok 90 min w 180 st, podawać polane sosem smacznego