Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie dla osób, które lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zwijanie, smak bardzo zbliżony do tych tradycyjnych
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17436
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 346
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 922
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7289
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8777
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17436
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 346
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 922
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7289
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8777
Składniki
1. zagotować 2 skl wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na malutkim ogniu do miękkości, 2. kapustę poszatkować, wrzucić do osolonej wody, gotować ok 10 min, odcedzić, 3. cebulę posiekać, dodać do mięsa wraz z ryżem, doprawić sosem sojowym, solą i pierzem, 4. cebulę posiekać, poddusić na oleju, dodać pomidory, dusić na małym ogniu, dodać ok 1 szkl gorącej wody, zagotować i zmiksować, z 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę, zaprawić sos, można ew dodać koncentratu, 5. na dno naczynia wyłożyć połowę kapusty, następnie mięso z ryżem, przykryć kapustą, polać połową sosu, wstawić do piekarnika, piec ok 90 min w 180 st, podawać polane sosem smacznego