Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką fanką kaszy gryczanej, a w połączeniu z zapiekanką tworzy super danie.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 905
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 66
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 410
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 143
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 905
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 66
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 410
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 143
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy.
Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę.
Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce.
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach.