Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką fanką kaszy gryczanej, a w połączeniu z zapiekanką tworzy super danie.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 268
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 268
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy.
Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę.
Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce.
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach.