Jestem wielką fanką kaszy gryczanej, a w połączeniu z zapiekanką tworzy super danie.
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami
Składniki
- 140 g kaszy gryczanej
- 1 duża cukinia
- 1 papryka czerwona
- parę pieczarek
- 100 g mozzarelli
- 100 g mięsa mielonego
- przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól)
- 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy
Składniki
- 140 g kaszy gryczanej
- 1 duża cukinia
- 1 papryka czerwona
- parę pieczarek
- 100 g mozzarelli
- 100 g mięsa mielonego
- przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól)
- 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy

Etapy przygotowania
Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy.
Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę.
Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce.
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 758

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 131
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 758

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 131



Składniki
- 140 g kaszy gryczanej
- 1 duża cukinia
- 1 papryka czerwona
- parę pieczarek
- 100 g mozzarelli
- 100 g mięsa mielonego
- przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól)
- 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy
Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy.
Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę.
Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce.
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach.