Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna ze smaczniejszych zapiekanek wzorowana na znanej i lubianej sałatce gyros. U mnie w wersji z ryżem basmati, który nadaje jej fajnego posmaku. Ryż możecie zastąpić makaronem, jeśli taką wersję preferujecie. Chrupiące warzywa, soczyste mięso i ciągnący się ser to połączenie, które zawsze smakuje świetnie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5777
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9594
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 276
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5777
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9594
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 276
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i zamarynować w przyprawie gyros przez około pół godziny. Na patelni, na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać mięso i smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając. Ryż ugotować w osolonej wodzie przez 15 minut, odcedzić. Majonez i ketchup wymieszać. Paprykę pokroić w kostkę, ogórki na plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć ryż. Polać sosem, posypać startymi serami, dodać mięso z cebulą, polać sosem i posypać serem. Paprykę, kukurydzę i ogórka wymieszać. Przełożyć na wierzch zapiekanki, polać sosem i posypać serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez ok. 40 minut.