Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, zdrowa i delikatna zapiekanka dla smakoszy ryb
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 58
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5573
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 58
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 581
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5573
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub na tarce do szatkowania kapusty, posypujemy delikatnie solą i odstawiamy, aby puściła wodę.
Marchewki pokroić obieraczką do warzyw, aby wyszły paseczki lub zetrzeć na tarce.
Rybę pokroić w małe kawałki.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Do większej miski przesypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy cukinię dokładnie wyciśniętą z wody, marchewkę i roztrzepane jajo. Przyprawiamy wedle uznania i wszystko mieszamy. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 25 min 180 stopni.