Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, zdrowa i delikatna zapiekanka dla smakoszy ryb
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub na tarce do szatkowania kapusty, posypujemy delikatnie solą i odstawiamy, aby puściła wodę.
Marchewki pokroić obieraczką do warzyw, aby wyszły paseczki lub zetrzeć na tarce.
Rybę pokroić w małe kawałki.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Do większej miski przesypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy cukinię dokładnie wyciśniętą z wody, marchewkę i roztrzepane jajo. Przyprawiamy wedle uznania i wszystko mieszamy. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 25 min 180 stopni.