Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wsypujemy suchy makaron, wędlinę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz podgrzybki podsmażone z cebulką. Następnie z pozostałych składników robimy sos, zagęszczamy mąką z odrobiną wody i podgrzewamy aby był gorący- nie gotować. Smakujemy jeśli trzeba doprawiamy i zalewamy składniki w naczyniu. Ser ścieramy na tarce, posypujemy zapiekankę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45minut w 180 stopniach. Smacznego PS. Można podawać z keczupem:)