Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wsypujemy suchy makaron, wędlinę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz podgrzybki podsmażone z cebulką. Następnie z pozostałych składników robimy sos, zagęszczamy mąką z odrobiną wody i podgrzewamy aby był gorący- nie gotować. Smakujemy jeśli trzeba doprawiamy i zalewamy składniki w naczyniu. Ser ścieramy na tarce, posypujemy zapiekankę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45minut w 180 stopniach. Smacznego PS. Można podawać z keczupem:)