Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 513
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9881
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 513
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9881
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wsypujemy suchy makaron, wędlinę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz podgrzybki podsmażone z cebulką. Następnie z pozostałych składników robimy sos, zagęszczamy mąką z odrobiną wody i podgrzewamy aby był gorący- nie gotować. Smakujemy jeśli trzeba doprawiamy i zalewamy składniki w naczyniu. Ser ścieramy na tarce, posypujemy zapiekankę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45minut w 180 stopniach. Smacznego PS. Można podawać z keczupem:)