Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smakuje wybornie, a jej przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5960
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1802
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 130
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5960
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1802
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 130
 
         
        Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedzić.
Brokuły ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozgrzać masło. Dodać cebulę, smażyć. Dodać mąkę i zasmażyć na złoty kolor. Następnie dolać rosół oraz śmietanę. Całość wymieszać, posolić i popieprzyć oraz zagotować. Następnie dodać ser i ciągle mieszając stopić w sosie.
Migdały grubo posiekać i zrumienić na suchej patelni/
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, następnie brokuły. Całość polać sosem i posypać migdałami. Zapiekankę piec przez ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C na góra-dół. Smacznego! :)