Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z pozostałego niedzielnego makaronu. Polecam.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35617
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35617
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Dodać zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Przełożyć do foremki na pizzę wyłożoną papierem do pieczenia. Ładnie wyrównać. Posmarować ketchuper. Oprószyć delikatnie serem i pokrojoną w drobną kostkę cebulką szalotką. Ułożyć plastry salami i plastry pomidorów. Położyć kilka pokrojonych oliwe. Oprószyć serem. Teraz znowu salami na pomidor i pomidory na salami. Jeszcze pare pokrojonych oliwek. Posypać resztą sera. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min. Gotowe.
Smacznego