Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z pozostałego niedzielnego makaronu. Polecam.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Dodać zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Przełożyć do foremki na pizzę wyłożoną papierem do pieczenia. Ładnie wyrównać. Posmarować ketchuper. Oprószyć delikatnie serem i pokrojoną w drobną kostkę cebulką szalotką. Ułożyć plastry salami i plastry pomidorów. Położyć kilka pokrojonych oliwe. Oprószyć serem. Teraz znowu salami na pomidor i pomidory na salami. Jeszcze pare pokrojonych oliwek. Posypać resztą sera. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min. Gotowe.
Smacznego