Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 1649
Dodano: 09.02.2021
Odsłon: 5860
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Sos koperkowy:
Wszystkie składniki z przepisu wymieszać w misce.
Zapiekanka:
Makaron ugotować al dente. Kalafior podzielić na małe różyczki i również ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane lub olej, wrzucić szpinak i mieszać aż do utraty objętości. Na koniec doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem i dodać pokruszoną fetę, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojone w plastry pieczarki, smażyć i na koniec doprawić.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ugotowany makaron, kalafior, pieczarki i szpinak. Delikatnie wymieszać i zalać sosem. Górę posypać tartym serem i przykryć folią aluminiową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 20 minut, zdjąć folię i piec kolejne 20 minut do zrumienienia.
Po wyjęciu z piekarnika odstawić na ok. 5 minut, żeby odpoczęło i można podawać.
Gwarantuję, że jest pyszne :-)
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)