Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to dania, które lubię najbardziej, bo takie coś z niczego zazwyczaj wychodzi bardzo dobre. Nie inaczej było tym razem... zapiekanka wyszła mega, dlatego dzielę się z Wami swoim własnym przepisem.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1710
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1710
Składniki
Sos koperkowy: Wszystkie składniki z przepisu wymieszać w misce.
Zapiekanka: Makaron ugotować al dente. Kalafior podzielić na małe różyczki i również ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane lub olej, wrzucić szpinak i mieszać aż do utraty objętości. Na koniec doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem i dodać pokruszoną fetę, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojone w plastry pieczarki, smażyć i na koniec doprawić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ugotowany makaron, kalafior, pieczarki i szpinak. Delikatnie wymieszać i zalać sosem. Górę posypać tartym serem i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez 20 minut, zdjąć folię i piec kolejne 20 minut do zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na ok. 5 minut, żeby odpoczęło i można podawać. Gwarantuję, że jest pyszne :-) SMACZNEGO!!!