Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45684
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23150
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1471
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45684
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23150
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1471
Składniki
- Makaron gotujemy al dente. - Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. - Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej wędliny. - kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. - Pod koniec smażenia dodajemy pokrojonego pomidora oraz przecier pomidorowy. - Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz czerwoną papryką. - W osobnej miseczce roztrzepujemy dwa jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko ser na tarce). - Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron oraz podsmażoną wędlinę z warzywami. Mieszamy. - Dodajemy 2/3 startej porcji sera i ponownie mieszamy. Na koniec wykładamy pozostały ser na wierzch zapiekanki. Pieczemy około 25 minut.