Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
- Makaron gotujemy al dente. - Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. - Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej wędliny. - kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. - Pod koniec smażenia dodajemy pokrojonego pomidora oraz przecier pomidorowy. - Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz czerwoną papryką. - W osobnej miseczce roztrzepujemy dwa jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko ser na tarce). - Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron oraz podsmażoną wędlinę z warzywami. Mieszamy. - Dodajemy 2/3 startej porcji sera i ponownie mieszamy. Na koniec wykładamy pozostały ser na wierzch zapiekanki. Pieczemy około 25 minut.