Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę,a cebulę w piórka lub półplasterki.Pierś smażymy na oleju ,w czasie smażenia dodajemy przyprawy:curry,sól,pieprz,złocisty kurczak i do kurczaka po staropolsku.Pod koniec smażenia kiedy mięso będzie miękkie dodajemy cebulę i smażymy 2-3 minuty.Odstawiamy do ostygnięcia.
Sos:Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy ,mieszamy i doprawiamy do smaku tymiankiem,majerankiem,solą i pieprzem.
Do miski przekładamy makaron,ostudzonego kurczaka i sos.Wszystko razem mieszamy.Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przerzucamy zawartość miski.Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 30 minut.