Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę,a cebulę w piórka lub półplasterki.Pierś smażymy na oleju ,w czasie smażenia dodajemy przyprawy:curry,sól,pieprz,złocisty kurczak i do kurczaka po staropolsku.Pod koniec smażenia kiedy mięso będzie miękkie dodajemy cebulę i smażymy 2-3 minuty.Odstawiamy do ostygnięcia.
Sos:Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy ,mieszamy i doprawiamy do smaku tymiankiem,majerankiem,solą i pieprzem.
Do miski przekładamy makaron,ostudzonego kurczaka i sos.Wszystko razem mieszamy.Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przerzucamy zawartość miski.Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 30 minut.