Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella i serem feta.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95919
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95919
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
1. Makaron gotujemy w gorącej wodzie około 5-7 minut. 2. Ugotowany makaron przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. 3. Filet z kurczaka kroimy i doprawiamy oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odkładamy na kilka minut i smażymy. 4. Mrożony szpinak smażymy na patelni, dodajemy ser feta, pokrojone suszone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 5. Na ugotowany makaron nakładamy warstwę szpinaku. 7. Na szpinak kładziemy warstwę usmażonego w kostkę kurczaka. 8. Na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella. 9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 10-15 min. 10. Na koniec możemy opcjonalnie posypać koperkiem.