Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella i serem feta.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
1. Makaron gotujemy w gorącej wodzie około 5-7 minut. 2. Ugotowany makaron przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. 3. Filet z kurczaka kroimy i doprawiamy oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odkładamy na kilka minut i smażymy. 4. Mrożony szpinak smażymy na patelni, dodajemy ser feta, pokrojone suszone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 5. Na ugotowany makaron nakładamy warstwę szpinaku. 7. Na szpinak kładziemy warstwę usmażonego w kostkę kurczaka. 8. Na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella. 9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 10-15 min. 10. Na koniec możemy opcjonalnie posypać koperkiem.