Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella i serem feta.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
1. Makaron gotujemy w gorącej wodzie około 5-7 minut. 2. Ugotowany makaron przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. 3. Filet z kurczaka kroimy i doprawiamy oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odkładamy na kilka minut i smażymy. 4. Mrożony szpinak smażymy na patelni, dodajemy ser feta, pokrojone suszone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 5. Na ugotowany makaron nakładamy warstwę szpinaku. 7. Na szpinak kładziemy warstwę usmażonego w kostkę kurczaka. 8. Na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella. 9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 10-15 min. 10. Na koniec możemy opcjonalnie posypać koperkiem.