Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zapiekanka
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 171
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 115
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1832
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 171
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 214
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 115
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1832
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą, chili i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Przygotować sos: Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.