Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zapiekanka
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą, chili i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Przygotować sos: Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.