Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zapiekanka
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1061
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 416
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1061
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 416
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą, chili i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Przygotować sos: Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.