Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolacja na szybko :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy. Kurczaka przyprawiamy i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Na tej samej patelni dusimy paprykę i marchew pokrojone w średnie kawałki. Wszystkie składniki łączymy w naczyniu żaroodpornym. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i układamy na wierzchu.
Śmietankę mieszamy z jajkiem, połową mozzarelli (rwiemy na małe kawałki), solą, pieprzem, papryką i płatkami chili. Sos przelewamy do naczynia z zapiekanką. Na wierzchu posypujemy pozostałą częścią mozzarelli. Całość pieczemy w 180°C przez ok. 30 min bez termoobiegu.