Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 296
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 296
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować. Cebulę obrać, drobno siekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Gdy nie będzie już surowe, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Chwilę podsmażyć. Jajka połączyć ze śmietaną, dodać do mięsa. Chwilę dusić i całość zalać sosem pomidorowym. Wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć na nim połowę mięsa, na nim makaron i znów mięso. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Zapiekankę piec 40-45 minut w 180stopniach.