Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 198
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3039
Plecam.
Odsłon: 2913
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 88
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 85
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 198
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3039
Plecam.
Odsłon: 2913
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 88
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 85
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować. Cebulę obrać, drobno siekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Gdy nie będzie już surowe, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Chwilę podsmażyć. Jajka połączyć ze śmietaną, dodać do mięsa. Chwilę dusić i całość zalać sosem pomidorowym. Wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć na nim połowę mięsa, na nim makaron i znów mięso. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Zapiekankę piec 40-45 minut w 180stopniach.