Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze przygotowana zapiekanka to pewna uczta dla każdego. Różnorodność kształtów i dodatków stwarza niezliczoną ilość kombinacji. Dlatego dzisiaj proponujemy zapiekankę makaronową z pulpecikami w sosie porowo-serowym. Jest pyszna i nie wymaga smażenia mięsnych kulek. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
• Bułkę moczymy w niewielkiej ilości wody i odsączamy • Mięso z kurczaka mieszamy razem z: bazylią, koperkiem, jakiem, odciśniętą bułką, solą oraz pieprzem • Następnie wyrabiamy jednolitą masę i formujemy klopsiki (zwilżonymi dłońmi) • Białą cześć pora kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości • Makaron gotujemy nieco krócej niż al dente • Do garnka dodajemy: szklankę mleka, 2 łyżki śmietany, 2 szczypty soli oraz rozdrobniony serek topiony • Całość podgrzewamy do momentu stopienia serka topionego i dodajemy usmażonego pora • Makaron odcedzamy z wody, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy część sos i mieszamy • Następnie na wierzchu układamy pulpeciki i polewamy resztą sosu • Całość pieczemy 35 minut w temperaturze 165 stopni (termoobieg), 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy wierzch tartym serem mozzarella