Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkurencja dla zapiekanki makaronowej w proszku :) Taką właśnie zapiekankę, makaronową z szynką, możecie kupić w proszku. Tylko po co? Sami możecie zrobić zdrowszą i pyszniejszą. Zamiast proszku z torebki, wystarczy użyć jajka, śmietanki i przypraw.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3035
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 633
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3035
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 633
Składniki
Makaron ugotować al dente. Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną szynkę. Podsmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze kilka minut. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki z szynką i cebulą. Wymieszać.
Do naczynia wbić jajko, dodać śmietanę i przyprawy, według uznania. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę sera dodać sosu śmietanowego. Wymieszać i wlać do makaronu. Ponownie wszystko wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą utartego sera.
Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 25 minut.