Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkurencja dla zapiekanki makaronowej w proszku :) Taką właśnie zapiekankę, makaronową z szynką, możecie kupić w proszku. Tylko po co? Sami możecie zrobić zdrowszą i pyszniejszą. Zamiast proszku z torebki, wystarczy użyć jajka, śmietanki i przypraw.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 177
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 177
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 183
Składniki
Makaron ugotować al dente. Na patelni roztopić masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną szynkę. Podsmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze kilka minut. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki z szynką i cebulą. Wymieszać.
Do naczynia wbić jajko, dodać śmietanę i przyprawy, według uznania. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę sera dodać sosu śmietanowego. Wymieszać i wlać do makaronu. Ponownie wszystko wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą utartego sera.
Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 25 minut.