Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka, która może zastąpić tradycyjną pizzę. Pysznie smakuje na ciepło jak również na zimno.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawimy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na blaszce i smarujemy przygotowanym sosem. Następnie układamy smażone pieczarki i odsączonego tuńczyka. Na całości układamy posiekane kapary i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 25 min - aż brzegi ciasta zrumienią się. Możemy podawać z keczupem.