Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka, która może zastąpić tradycyjną pizzę. Pysznie smakuje na ciepło jak również na zimno.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1359
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18558
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1359
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18558
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawimy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na blaszce i smarujemy przygotowanym sosem. Następnie układamy smażone pieczarki i odsączonego tuńczyka. Na całości układamy posiekane kapary i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 25 min - aż brzegi ciasta zrumienią się. Możemy podawać z keczupem.