Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka, która może zastąpić tradycyjną pizzę. Pysznie smakuje na ciepło jak również na zimno.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 957
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8754
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 957
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8754
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawimy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, układamy na blaszce i smarujemy przygotowanym sosem. Następnie układamy smażone pieczarki i odsączonego tuńczyka. Na całości układamy posiekane kapary i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 25 min - aż brzegi ciasta zrumienią się. Możemy podawać z keczupem.