Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka łatwa i szybka w przygotowaniu. Na ogół wszystkie składniki masz w domu, tylko łososia brak.Sycące danie, a dodatek czosnku i cebuli podkreśli smak potrawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11980
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16538
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11980
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16538
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie ugniatamy na puree. Do ciepłych jeszcze ziemniaków dajemy masło, gdy przestygną dodajemy musztardę, mleko, drobno posiekane suszone pomidory, surowe jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz utartym w moździerzu kminem. Drobniej pokrojone pieczarki przesmażamy z posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i przestygnięte mieszamy z ziemniakami.
Połowę puree przekładamy do 20 cm foremki na wierzch kładziemy kawałki łososia, przykrywamy całość pozostałą ilością puree. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy na gorąco.