Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 12141
Dodano: 06.04.2021
Odsłon: 2864
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę gyros, sól, bułkę tartą oraz wlewamy śmietanę. Dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki z mięsa. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju smażymy obraną, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w małe różyczki brokuł i w kostkę ogórki kiszone. Doprawiamy solą, mieszając smażymy aż warzywa zmiękną.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. W makaron utykamy kotlety.
4. Następnie wykładamy warzywa, polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem) i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
5. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Docherro 07 kwietniaZgłoś do usunięcia
Świetna:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 06 kwietniaZgłoś do usunięcia
Na bogato!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 06 kwietniaZgłoś do usunięcia
poeta :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 06 kwietniaZgłoś do usunięcia
Nie, nie, po świętach nie dam rady już nic zjeść ;pJednak artysta, poeta, romantyk na małe co nieco się skusi ;) Pycha :) Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz