Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczona i szybsza wersja klasycznych gołąbków, ale równie smaczna
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457348
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2198
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 553
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457348
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2198
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 553
Składniki
Kapustę drobno siekamy, sparzamy ją gorącą wodą i odcedzamy. Ryż gotujemy 5 minut krócej, niż jest to podane na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy ją. W misce mieszamy mięso mielone z ryżem, cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.Kapustę drobno siekamy, sparzamy ją gorącą wodą i odcedzamy. Ryż gotujemy 5 minut krócej, niż jest to podane na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy ją. W misce mieszamy mięso mielone z ryżem, cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy ok. 1 szklanką bulionu. Na wierzch zapiekanki układamy kilka liści kapusty, aby zapiekanka nie wyschła podczas pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Zapiekankę można podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, pieczeniowym, etc.