Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny bezmiesny obiad!Zapraszam na mó YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Piekarnik nagrzewamy na gór/dól 180 stopni. Potrzebne bedzie nam naczynie zaroodporne.Moje mialo wymiary 35/20 cm.
Cebule i czosnek kroimy na drobno. Do patelni dajemy 2 lyzki oliwy i na rozgrzanej oliwie podrumieniamy cebule i czosnek. Nastepnie dodajemy odmrozony i odcisniety z wody szpinak i pod przykryciem dusimy ok.15 minut.
Doprawiamy sola,pieprzem i galka muszkatolowa do smaku i odstawiamy na bok. Nastepnie odmrozone filety rybne solimy,pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na dno naczynia wykladamy filety,na góre szpinak i posypujemy startym zóltym serem . Wkladamy do piekarnika i zapiekamy przez ok.35 minut. Zapiekanke podaje z puree ziemniaczanymi i surówka.Wszystkie dania sa na moim kanale,zapraszam i zycze SMACZNEGO!