Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z warzywami. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Rybka w niecodziennym wydaniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1287
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4072
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1028
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1287
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4072
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1028
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę dzielimy na mniejsze porcje, posypujemy przyprawą do ryby. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor.
Warzywa odcedzamy z zalewy na sitku. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno 1/2 ziemniaków, rybę. Na wierzch kładziemy mieszankę warzywną. Przykrywamy resztą ziemniaków. Kremówkę łączymy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C.