Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z warzywami. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Rybka w niecodziennym wydaniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3270
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 459
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3270
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 597
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 459
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę dzielimy na mniejsze porcje, posypujemy przyprawą do ryby. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor.
Warzywa odcedzamy z zalewy na sitku. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno 1/2 ziemniaków, rybę. Na wierzch kładziemy mieszankę warzywną. Przykrywamy resztą ziemniaków. Kremówkę łączymy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C.