Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z warzywami. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Rybka w niecodziennym wydaniu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę dzielimy na mniejsze porcje, posypujemy przyprawą do ryby. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor.
Warzywa odcedzamy z zalewy na sitku. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno 1/2 ziemniaków, rybę. Na wierzch kładziemy mieszankę warzywną. Przykrywamy resztą ziemniaków. Kremówkę łączymy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C.